Hisense Hi-Therma: Udobnost, efikasnost i održivost u jednom uređaju

U današnje vrijeme, sve više ljudi brine o ograničenom pristupu prirodnog gasa kao izvoru energije u budućnosti. Cijene energenata kao što su drva,ugalj,pelet su u porastu. Zbog toga su uređaji koji koriste obnovljive izvore energije poput toplotnih pumpi sve popularniji izbor za grijanje i hlađenje domova. Korištenje obnovljivih izvora energije može biti ključno za održivu i ekološki prihvatljivu budućnost.

U tom smislu, Hisense Hi-Therma je revolucionarni sistem toplotnih pumpi koji koristi vazduh i vodu za hlađenje, grijanje i proizvodnju sanitarne tople vode. Ovaj nisko-energetski sistem ima odlične karakteristike, čak i pri ekstremno niskim spoljašnjim temperaturama. Vazduh-voda toplotne pumpe pružaju visok nivo udobnosti uz efikasan i ekološki prihvatljiv rad.

Jedna od najvažnijih karakteristika ovog uređaja je korištenje ekološki prihvatljivog rashladnog sredstva R32, što je savršeno rješenje za postizanje novih regulativa Evropske unije u vezi s emisijom CO2. Ovo rashladno sredstvo doprinosi ispunjavanju ciljeva regulative o F-gasu, čime se smanjuje negativan utjecaj na životnu sredinu.

Hi-Therma nudi najbolje i najefikasnije rješenje za grijanje, hlađenje i zagrijavanje sanitarnih voda. Ova toplotna pumpa ima vrhunsku energetsku klasifikaciju A+++, što osigurava uštedu na računima za energiju, smanjuje potrošnju električne energije i ima manji utjecaj na životnu sredinu. Stabilan rad ovog uređaja garantovan je čak i na spoljnim temperaturama do -25℃, efikasno zadovoljavajući potrebe za grijanjem u izuzetno hladnim područjima.

Ovaj uređaj može isporučiti do 60℃ izlaznu vodu iz unutrašnje jedinice, a opseg rada PTV-a je moguć do 40℃ spoljašnje temperature u ljetnim uslovima. Pored toga, Hi-Therma toplotna pumpa ima odlične karakteristike za proizvodnju sanitarne tople vode, sa maksimalnom temperaturom od 75℃, omogućavajući efikasnu sterilizaciju .

Hi-Therma toplotne pumpe se mogu naći u kapacitetima od 4.4kW, 6kW, 8kW, dok se uređaji u kapacitetu od 10,2, 14 i 16kW očekuju do kraja 2023. godine.

U uređajima se nalazi visokoefikasni DC inverter dvostruki rotacioni kompresor sa jedinstvenim dizajnom komore koja ima dvostepenu kompresiju. Ovo omogućava efikasno smanjenje vibracija i buke i poboljšava performanse kompresora, posebno performanse pod niskofrekventnim radom. Hi-Therma toplotne pumpe imaju opciju upravljanja radom i parametrima putem aplikacije, što omogućava korisnicima kontrolu uređaja putem telefona sa bilo koje udaljene lokacije.

Similar Posts